مراقبت از موی فر

مراقبت از موی فر در خانه با روش های طبیعی

بسیاری از خانم ها موهای فر دارند که البته بسیار زیبا و جذاب هستند و بسیاری از افراد حسرت داشتن این موها را دارند. اما مسئله ای که این افراد شاید از آن خبر نداشته باشند، سخت بودن نگهداری و مراقبت از موی فر است.  به همین دلیل ما در این مقاله به مراحل کامل مراقبت از موی فر یعنی شستشو و شانه زدن تا کوتاه کردن آن خواهیم پرداخت.

شسشتوی موی فر

اولین مسئله ای که باید برای مراقبت از موی فر در نظر داشته باشید، نحوه,شستشوی آن است. در ابتدا بهتر است بدانید که نباید موهای فر را بیش از حد شستشو داد. به طور معمول حمام کردن و شستشوی موهای فر باید دو روز در هفته باشد چرا که خشک کردن و نحوه مراقبت از آن کاملا با دیگر انواع موها متفاوت است. همچنین موهای فر به دلیل جنس نازک و شکننده ای که  دارند، بهتر است کمتر با مواد اسیدی موجود در شامپوها برخورد کنند.

شسشتوی موی فر

استفاده از نرم کننده

همیشه بعد از استفاده از شامپو برای شستشو، مصرف نرم کننده ها بسیار توصیه می شود. با استفاده از نرم کننده از خشک شدن ساقه موها و شکنندگی آنها پس از حمام جلوگیری خواهد شد. البته ماسک های مرطوب کننده نیز که چند سالی می شود وارد بازار شده، گزینه بسیار مناسبی هستند تا پس از شستشو رطوبت موها حفظ شده و درخشندگی و لطافت داشته باشند.

نکته: استفاده از نرم کننده و شامپوهای با خاصیت آبرسانی به حفظ چربی طبیعی موها کمک کرده و همین مسئله بهبود وضعیت موی فر نیز تاثیرگذار است.

شستشوی موی فر با آب سرد

یکی از سوالاتی که برای افراد ممکن است پیش بیاید، این است که برای شستشوی موهای وز و فر از آب سرد استفاده کنیم یا گرم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بهترین گزینه برای شستن موهای فر، آب سرد می باشد. مصرف آب سرد به حفظ رطوبت، پیشگیری از خشک شدن، محکم ماندن مو و همچنین بسته شدن کوتیکول ها کمک میکند.

میزان فر شدن موها و همچنین نوع آن به نوع کوتیکول مو بستگی دارد و شستشوی موها با آب سرد فرایند مراقبت از موها را بهبود می بخشد.

خودداری از مصرف شامپوی زیاد

مهمترین نکته در حمام کردن موهای وز و فر، عدم استفاده زیاد از شامپو برای شستشو است. برای نمونه بهتر است فقط در چند روز از هفته شامپو بزنید چرا که چربی طبیعی موها از بین رفته و درخشندگی سابق را نخواهد داشت.

خشک کردن موها با پارچه نخی

در کنار شستشو و شانه کردن موهای فر که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، چگونگی خشک کردن موی فر نیز بسیار اهمیت دارد. جنس پارچه و حوله هایی که برای خشک کردن موی فر خود از آن استفاده می کنید، بهتر است نخی باشد. برای نمونه می توانید حتی از تی شرت های کاملا نخی استفاده کنید.

شانه کردن موهای فر

استفاده از شانه های معمولی برای شانه کردن موهای فر به هیچ عنوان گزینه خوبی نیست. به طور کلی برای شانه کردن این نوع موها باید از شانه های با دندانه پهن استفاده کنید و همچنین می توانید از انگشتان خود استفاده کنید.

شانه کردن موهای فر

البته کار شانه کردن برای مراقبت از موی فر باید پس از نرم کننده و ماسک های مراقبتی باشد تا بهترین نتیجه ممکن را به همراه داشته باشد.

نکته: جنس شانه بسیار در زیبایی موهای فر تاثیرگذار است به همین دلیل بهترین گزینه استفاده از برس های دندانه پهن چوبی می باشد. استفاده از شانه های پلاستیکی تنها باعث وز شدن موها می شوند و تاثیرات منفی دارند.

شانه کردن از ته موها

برای گیر نکردن موها و جلوگیری از گره در زمان شانه کردن، بهتر است شانه را از انتهای موها شروع کنید تا موها اذیت نشوند.

مراقبت از موی فر با کوتاه کردن

موهای فر به دلیل گره های مختلف و همچنین چربی نسبتا بالایی که دارند، گزینه های خوبی برای به وجود آمدن موخوره محسوب می شوند. وجود موخوره علاوه بر ضعیف کردن ساقه موها باعث وز شدن موها نیز می شوند که بسیار آزار دهنده است.

کوتاه کردن موها به صورت دوره ای (هر دو ماه یا دو ماه و نیم یکبار) بهترین راهکار برای جلوگیری از به وجود آمدن موخوره و از بین رفتن آنها می باشد.

مراقبت از موی فر با کوتاه کردن

استفاده از محصولات گیاهی مراقبت از موی فر

مصرف شامپوها و محصولات مراقبت از پوست با ترکیبات شیمیایی به دلیل ترکیبات اسیدی زیاد، عوارض بسیاری در پی دارد و مهمترین آنها نیز از بین رفتن چربی های مو می باشد که وجود آنها اهمیت بالایی برای نگهداری از موهای فر دارد.

به همین دلیل استفاده از شامپوهای گیاهی و ترکیبات طبیعی توسط پزشکان متخصص پوست و مو توصیه می شود. از بهترین مواد گیاهی برای مراقبت از موهای فر می توان به ژل گیاه آلوئه ورا، روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن آووکادو اشاره کرد که هر یک برای حفظ سلامت و درخشندگی موی فر کاربرد دارند.

مهمترین دلیل استفاده از این گیاهان طبیعی و عصاره های گیاهی، نداشتن عوارض برای هر نوع پوست و مویی می باشد. این گیاهان به دلیل مواد معدنی و پروتئینی که در خود دارند، نه تنها به تقویت موها کمک می کنند بلکه در بهبود وضعیت آنها و رفع مشکلاتی مانند خشکی موها، نازک شدن ساقه و ریشه موها و ضعیف شدن آنها نیز تاثیرگذار هستند.

مطالب مرتبط