ریزش-مو

چرا موهام میریزه؟ علت ریزش مو چیست؟

استرس، فشارهای عصبی، تغییرات آب و هوایی، کهولت سن و بسیاری از عوامل دیگر می تواند در ریزش موی شدید تاثیرات مستقیم داشته باشد. اما با این حال بسیاری از افراد به دلیل نا آگاهی از دلایل ریزش موهای خود، این سوال در ذهنشان به وجود می آید که چرا موهام میریزه؟

ما در این مقاله از وب سایت علاج به این سوال بسیار مهم پاسخ خواهیم داد تا با انجام برخی کارهای ساده و پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، موهایی سالم و با طراوت داشته باشید.

شمارش مقدار موی ریخته شده در طول روز غیرممکن است. اگر بعد از شستشوی موهای خود، مقدار زیادی مو روی درپوش راه آب می‌بینید یا زمانی که موهای خود راشانه می کنید، انبوهی از مو روی شانه است، یعنی موهایتان بیش از حد نرمال می ریزد. در چنین شرایطی ممکن است متوجه قسمت‌های کم پشت مو یا کچلی روی سر خود شوید. در این حالت است که گفته می‌شود شما دچار ریزش مو شده‌اید.

اگر احساس می‌کنید ریزش موی شدید یا بیش از حد معمول دارید، باید این مشکل را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک می تواند علت اصلی ریزش مو را تشخیص داده و برنامه های درمانی مناسبی پیشنهاد دهد.

به طور کلی موها و همچنین پوست تاثیر بسیار زیادی در جذابیت و زیبایی چهره داشته و همین مسئله در اعتماد به نفس افراد تاثیر مستقیم می گذارد. برای همین است که اگر مشکلی در پوست به وجود بیاید یا اگر موهایمان دچار ریزش شود، سریعا به دنبال راه حل آن می گردیم. 

چرا موهام میریزه؟

قبل از رسیدن به دلایل ریزش مو بهتر است بدانید که برخی از ریزش ها امری طبیعی است. برای نمونه ریزش حدود 100 عدد تار مو در روز امری کاملا طبیعی بوده و جای هیچگونه نگرانی ندارد، در واقع زمانی که شما به صورت طبیعی ریزش مو داشته باشید آنها مجدد رشد کرده و جایگزین می شوند. زنگ خطر برای افراد زمانی به صدا در می آید که این ریزش از حدود همان صد عدد تار مو به ریزش موها به صورت زیاد و حجیم باشد.

با این اطلاعات حال بهتر است به معرفی عوامل موثر در ریزش موها به صورت غیر طبیعی پرداخته و پاسخ سوال چرا موهام میریزه را بدهیم.

ریزش مو ارثی و ژنتیکی

ریزش مو ارثی و ژنتیکی

یکی از اصلی ترین دلایل ریزش موها به صورت غیر طبیعی و زیاد، ژنتیکی است. طاسی سر آقایان و بانوان در قسمت های مختلف صورت و سر می تواند به دلیل ژنتیکی و بیماری های خانوادگی باشد که از پدربزرگ ها و پدران به ارث رسیده باشد. این مورد را در نظر داشته باشید که اگر این مشکل به صورت ارثی باشد، از سنین پایین تر از حد معمول نیز می تواند آغاز شود.

در ادامه ریزش مو بر اثر ژنتیک، ضعیف شدن ریشه و ساقه موها نیز می تواند از دیگر عوارض بیماری ژنتیکی باشد. در این مواقع بهتر است از سنین پایین با مصرف مکمل های دارویی و غذایی و همچنین مراقبت از موها این نوع ریزش را کاهش داد. (کاشت مو می تواند آخرین گزینه باشد)

چرا موهام میریزه؟ استرس و فشار عصبی

چرا موهام میریزه؟ استرس و فشار عصبی

همانطور که احتمالا همگی آگاه هستید، وجود استرس و همچنین فشارهای عصبی سنگین به مدت طولانی تاثیرات بسیار مخربی در بدن دارد. پوست و مو اولین اعضایی هستند که تحت تاثیر آنها قرار گرفته و دچار اختلال می شوند. این نوع استرس های بیش از حد باعث مختل شدن چرخه ریزش و رشد شده و همچنین از سالم ماندن آنها جلوگیری می کند.

در این زمان بهترین گزینه می تواند مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو و همچنین مشاوره روانشناسی باشد تا در کنار حفظ آرامش و از بین بردن استرس، به احیای پوست و مو نیز کمک کرد.

اختلالات هورمونی

وجود اختلال در هورمون ها یکی دیگر از عوامل ریزش مو محسوب می شود که البته در بین خانم ها بسیار شایع است. این نوع ریزش مو معمولا در دوران بارداری و یائسگی بانوان به وجود می آید و موقتی می باشد. البته کم کاری و پر کاری غده تیروئید که در تنظیم کلی متابولیسم بدن نقشی اساسی را ایفا می کند نیز از عوامل موثر در تغییر فرایند رشد موها می باشد.

به همین دلیل زمانی که به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه می کنید، از شما در مورد مشکلات خانوادگی و ارثی شما سوالاتی می پرسد.

رژیم غذایی

رژیم غذایی برای مو

در ادامه پاسخ به سوال چرا موهام میریزه باید به رژیم غذایی نامناسب و فاقد مواد معدنی و پروتئینی اشاره کرد. مواد اصلی تشکیل دهنده تارهای مو پروتئین هستند و به همین دلیل عدم مصرف مواد پروتئینی یا کم بودن آن در وعده های غذایی، می تواند بر ریزش مو تاثیر مستقیم داشته باشد.

برای نمونه حذف مواد پروتئینی مانند گوشت، مرغ و ماهی در رشد موها موثر می باشد، همچنین ویتامین ها نیز در کنار پروتئین ها باید مصرف شود تا تغذیه سلول های مو تکمیل شود. بنابراین مصرف انواع مکمل های غذایی حاوی ویتامین نیز بسیار توصیه می شود.

در کنار رژیم غذایی، افرادی که دچار بیماری های گوارشی مانند عدم جذب برخی مواد معدنی، پروتئین ها یا ویتامین ها هستند نیز مستعد ریزش موی شدید می باشند. در این زمان بهترین گزینه مراجعه به یک پزشک متخصص تغذیه و همچنین متخصص پوست و مو می باشد.

وجود آهن، روی (زینک)، کلسیم و برخی مواد معدنی دیگر در رژیم غذایی یا مصرف آنها به صورت جداگانه می تواند در بهبود وضع موها و جلوگیری از ریزش آنها جلوگیری کند.

چرا موهام میریزه؟ ریزش موی سکه ای

چرا موهام میریزه؟ ریزش موی سکه ای

ریزش مو سکه ای یا همان آلوپسی آره آتا یکی از شایع ترین ریزش های مو در مردان (بیشتر) و زنان به شمار می آید که با حمله سیستم امنیتی به فولیکول های موجود در ساختار مو به وجود می آید. در این نوع ریزش شاهد طاسی سر به اندازه یک سکه در مناطق مختلف سر و حتی در مواردی ریش ها هستیم که در آن نواحی پوست بسیار نرم شده و آسیب پذیر خواهد بود.

ریزش مو بر اثر مصرف دارو

برخی از داروهای مصرفی منجر به ریزش موی شدید می شوند که در این موارد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمود و در صورت نیاز مصرف آن را قطع کرد. به طور معمول پزشکان این نوع داروها را جایگزین می کنند و پس از مدت کوتاهی از قطع داروهای قبلی، مشکل ریزش مو حل می شود. همچنین یکی از عوارض شیمی درمانی نیز ریزش موی شدید (سر، ابرو، ریش) بوده که در صورت اتمام معالجه و خوب شدن بیمار، پس از مدت زمانی موها مجدد رشد می کنند. در این مورد ممکن است رشد موها با کمی زمان بیشتر صورت گیرد که استفاده از مکمل های غذایی، برخی داروهای گیاهی و مصرف شامپوهای گیاهی و بدون عوارض می توانند فرایند بازگشت را تسریع کنند.

مطالب مرتبط